top of page

Hva får du av IPR?

👉Har du oversikt over virksomhetens immaterielle verdier?👈


Alle virksomheter har immaterielle verdier, men ikke alle bruker de til vekst og utvikling. Immaterielle eiendeler er verdier som ikke er fysiske, men som likevel kan være svært verdifulle for virksomheten. De forkortes ofte til IP.

Ikke alle vet at immaterielle ressurser er en immateriell eiendel som både kan gi beskyttelse og profitt.

👉La oss se hvorfor immaterielle verdier er nødvendig for virksomheten:

✅I kampen mot konkurrenter

Tenk deg at du eier et merke som fører skjønnhetsprodukter. Kundene kjenner igjen ditt produkt og merke. Den fine logoen med de iøynefallende grønne bladene lyser mot de, og de står i kø for å kjøpe dine produkter. Plutselig dukker det opp en lignende produsent på markedet, som velger å kopiere din logo.

Forbrukeren, som ikke egentlig vet navnet på merket ditt, men kun fokuserer på den velkjente logoen, ender opp med å kjøpe din konkurrents produkter.

Hva du skal gjøre da? Dessverre, så er det lite du kan gjøre. Logoen din har ingen juridisk beskyttelse i seg selv, så den vil ikke være i stand til å beskytte merket ditt i tilfeller av kopiering. Men, hvis du registrerer logoen som et varemerke blir situasjonen en annen. Da vil du nemlig komme vinnende ut av dette eksempelet.


✅ Å tiltrekke seg investorer

Det er vanligvis en veldig spennende tid for startups når virksomheten er helt i den spede begynnelse. Da trengs det ekstra midler! Hvis et selskap med patentert teknologi får investoren til å investere i den, eier de en andel av denne virksomheten. Dette samarbeidet er fordelaktig for begge parter.

✅ For rettslig beskyttelse av oppfinnelsen.

Se for deg at du har en gjenvinningsbedrift, og en av dine ansatte bestemmer seg for å utvikle en sorteringsrobot til hjemmet. Hvis du patenterer denne oppfinnelsen i Patenstyret, vil du få en eksklusiv rettighet til den - retten til å tillate eller forby andre å bruke denne oppfinnelsen.

✅ Å generere inntekter

IP-objekter er ikke bare luft eller synlighet, men en immateriell eiendel. Den kan selges eller leies ut som utstyr eller lokaler.


✅Du kan bruke det til å få bedre betingelser på lån

Å få et lån med sikkerhet i immaterielle rettigheter er en ganske ny måte å låne på. Derfor er mange bedrifter enda litt skeptiske til å bruke denne metoden.


For å få mest mulig ut av immaterielle rettigheter i næringslivet, må det være en immateriell eiendel i selskapet. Det vil si, registrert og juridisk gyldig. Dette er den eneste måten å tjene penger på, tiltrekke investorer, beskytte virksomheten din og beskytte rettighetene dine.


👉Visste du at IP-objekter har så mange fordeler for bedrifter?2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Skjerpings! Ta være på rettighetene dine!

Jeg synes det er både trist og fascinerende å se hvordan bedrifter, både små og store, sløser bort verdier som de skaper. De jobber så hardt for å markedsføre seg og investerer enorme summer for å vær

Myter om IPR.

Verden er full av myter 🧜‍♀️🐲 De finnes overalt og IP-sfæren er intet unntak. La oss prøve å avkrefte dem. 1️⃣ Om du endrer en bokstav i varemerket eller fargen på logoen så kan du registrere det s

Comments


bottom of page