top of page

Skjerpings! Ta være på rettighetene dine!

Jeg synes det er både trist og fascinerende å se hvordan bedrifter, både små og store, sløser bort verdier som de skaper.


De jobber så hardt for å markedsføre seg og investerer enorme summer for å være synlig, de deltar i tallrike konkurranser og utstillinger, de viser frem alt fra identiteten (logo, navn, slogan, lyd), utforming (design) til teknologi og produkter (oppfinnelse).


Men, her er det farer som lurer i sivet. Nemlig det å bygge en merkevare, utarbeide design, utvikle teknologi uten å eie rettighetene til dem.


Å bygge slike verdier uten beskyttelse, kan føre til dyre økonomiske konsekvenser. Alt i fra å endre merket, design, endre firmanavn, forbud mot å selge til å betale store erstatningssummer og lisenser.


Nylig eksempel:

Årlig pris fra Meny – Årets Lokalmatgründer – kun 1 av 4 finalistene har registrert varemerke. Alle sammen markedsfører seg for fult.


Så skjerpings folkens! Ta være på rettighetene dine!

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Verden er full av myter 🧜‍♀️🐲 De finnes overalt og IP-sfæren er intet unntak. La oss prøve å avkrefte dem. 1️⃣ Om du endrer en bokstav i varemerket eller fargen på logoen så kan du registrere det s

🔥Norske bedrifter drar nytte av at Kina nå har sluttet seg til Haag-systemet fra 5. mai 2022. Haag-systemet for internasjonal registrering av industrielle design er en praktisk løsning for registreri

bottom of page