top of page

Skjerpings! Ta være på rettighetene dine!

Jeg synes det er både trist og fascinerende å se hvordan bedrifter, både små og store, sløser bort verdier som de skaper.


De jobber så hardt for å markedsføre seg og investerer enorme summer for å være synlig, de deltar i tallrike konkurranser og utstillinger, de viser frem alt fra identiteten (logo, navn, slogan, lyd), utforming (design) til teknologi og produkter (oppfinnelse).


Men, her er det farer som lurer i sivet. Nemlig det å bygge en merkevare, utarbeide design, utvikle teknologi uten å eie rettighetene til dem.


Å bygge slike verdier uten beskyttelse, kan føre til dyre økonomiske konsekvenser. Alt i fra å endre merket, design, endre firmanavn, forbud mot å selge til å betale store erstatningssummer og lisenser.


Nylig eksempel:

Årlig pris fra Meny – Årets Lokalmatgründer – kun 1 av 4 finalistene har registrert varemerke. Alle sammen markedsfører seg for fult.


Så skjerpings folkens! Ta være på rettighetene dine!

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Myter om IPR.

Verden er full av myter 🧜‍♀️🐲 De finnes overalt og IP-sfæren er intet unntak. La oss prøve å avkrefte dem. 1️⃣ Om du endrer en bokstav i varemerket eller fargen på logoen så kan du registrere det s

Nå kan du enkelt beskytte din design i Kina

🔥Norske bedrifter drar nytte av at Kina nå har sluttet seg til Haag-systemet fra 5. mai 2022. Haag-systemet for internasjonal registrering av industrielle design er en praktisk løsning for registreri

Comments


bottom of page